Home Info Permohonan Kemasukan ke UiTM Ambilan Februari 2018

Permohonan Kemasukan ke UiTM Ambilan Februari 2018

11307

Dalam artikel ini kami akan kongsikan kepada anda tarikh permohonan untuk pengambilan kedua UiTM bagi lepasan SPM dan STPM/ MATRIKULASI/ ASASI/ DIPLOMA bagi kemasukan pada bulan Februari 2018.

Tarikh-tarikh penting ini dapat membantu pemohon yang mengemukakan permohonan kemasukan ke UiTM sesi akademik 2017 / 2018 dan mengetahui setiap aktiviti dengan bermula dari Permohonan sehingga Semakan Status Keputusan dan Tawaran.

Permohonan Kemasukan ke UiTM

Untuk pengambilan di UiTM bagi pengajian di peringkat Ijazah Sarjana Muda akan dibuka sekitar bulan Oktober atau November 2017, dan kemasukan adalah pada bulan February atau March 2018.

Kepada pemohon yang gagal dalam permohonan UPU yang lalu atau ditawarkan bukan kursus yang diinginkan boleh cuba memohon pengambilan kedua. Tentu peluang lebih tinggi kerana tidak ramai yang memohon bagi pengambilan kedua ini.

Tarikh-tarikh Penting Permohonan

Berikut adalah tarikh-tarikh penting hebahan permohonan, permohonan dibuka, temuduga, hebahan keputusan dan tarikh kemasukan tersebut :

Diharap dengan perkongsian ini dapat membantu anda membuat persediaan dan jika artikel ini berguna silalah share kepada rakan-rakan anda.

Baca Juga : Diploma atau Matrikulasi? Mana Satu Yang Lebih Baik

LIKE dan FOLLOW infopelajar2u di Facebook dan Twitter