Home Info UPDATE: Tarikh Peperiksaan 2020 SPM, STPM, STAM

UPDATE: Tarikh Peperiksaan 2020 SPM, STPM, STAM

1123

Tarikh Peperiksaan Awam 2020. Lembaga Peperiksaan Kementerian Pendidikan Malaysia telah menerbitkan jadual waktu peperiksaan awam bagi tahun 2020 dan garis panduan bersertakan arahan untuk calon menduduki peperiksaan yang telah dijadualkan berlangsung.

Tarikh-tarikh yang dikongsikan adalah tertakluk kepada jadual rasmi dan pindaan dari Lembaga Peperiksaan, Kementerian Pendidikan Malaysia. Maklumat lengkap jadual peperiksaan beserta tarikh dan mata pelajaran akan dikongsi selepas pengumuman rasmi dari LP Malaysia.

Tarikh Peperiksaan 2020

Akibat peningkatan jumlah kes yang makin membimbangkan. Kementerian Pendidikan telah meminda lagi tarikh peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Vokasional Malaysia (SVM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) kepada 22 Februari 2021. Manakala, Peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) pula dianjak ke 8 Mac 2021.

Calon peperiksaan awam boleh mendapatkan jadual berkenaan dengan memuat turun sebagai persiapan awal bagi menghadapi peperiksaan calon masing-masing

Update :

Maklumat tarikh yang dijadualkan semula adalah seperti yang dinyatakan di bawah:

Juga dikongsikan jadual peperiksaan seperti berikut : 

Semoga perkongsian info ini bermanfaat kepada anda. Sila share info ini kepada rakan-rakan yang lain.

Sumber Lain

Disertakan juga sumber lain yang mungkin berguna untuk anda.

LIKE dan FOLLOW infopelajar2u di Facebook dan Twitter