Artikel Terbaru

Cara Kemaskini & Permohonan BPR Bantuan Prihatin Rakyat

0
Bantuan Prihatin Rakyat atau BPR mula diperkenalkan ketika pembentangan Bajet 2021. Berikut dikongsikan cara membuat permohonan BPR

Cara Mohon Bantuan Prihatin Nasional Online

36
Bantuan Prihatin Nasional (BPN) dalam Pakej Ransangan Ekonomi diperkenalkan oleh Perdana MenteriĀ akan dibayar bermula akhir bulan April dan Mei 2020.

Punca Anda Gagal Permohonan UPU

0
Bagi pelajar lepasan SPM, diploma, matrikulasi, STPM dan sebagainya, anda tentu tertanya-tanya bila agaknya permohonan Unit Pengambilan Pelajar akan dibuka.

SAPS Semakan Keputusan Peperiksaan 2021

0
SAPS ibu Bapa merupakan sistem analisis peperiksaan sekolah yang diwujudkan oleh pihak kementerian bagi memudahkan ibu bapa

Kalendar Peperiksaan MUET 2021

0
Sila semak jadual peperiksaan MUET terkini untuk tahun ini. Pilih tarikh yang sesuai untuk hadapi peperiksaan ini, dan buat persediaan.

Tarikh Pendaftaran Muet ON Demand & Kalendar Test

0
Penawaran MoD di luar waktu kalendar peperiksaan MUET membolehkan pelajar untuk tidak perlu menunggu tarikh MUET sesi seterusnya bagi menduduki peperiksaan.

Info Terkini

Permohonan Pengeluaran KWSP Akaun 1 i-Sinar

0
Perhatian buat anda yang berminat membuat permohonan pengeluaran KWSP i-Sinar, di sini kami kongsikan cara permohonan secara online.

Tips Berguna

Cara Buka Akaun SSPN-i Plus Secara Online

0
SSPN-i adalah merupakan satu instrumen simpanan yang direka khas oleh PTPTN bagi tujuan pendidikan tinggi. SSPN-i adalah berlandaskan syariah

Social Media

29,688FansLike
15,525FollowersFollow

Kewangan

10 Tips Kewangan Untuk Graduan

0
Bagi graduan yang bakal menamatkan pengajian di universiti, anda harus bersiap sedia bukan sahaja untuk mencari kerja, tetapi untuk merancang kewangan.

4 Perkara Penting Perlu Ada Dalam Diari Kewangan Graduan

0
Bagi anda yang baru nak mulakan Diari Kewangan sendiri, anda boleh cuba dengan memastikan empat perkara berikut ada dalam diari anda.

Biasiswa

Permohonan Bantuan Zakat IPT MAIDAM

0
Berita baik untuk warga Terengganu,MAIDAM telah membuka permohonan buat anak Terengganu yang sedang menyambung pelajaran di Institut Pengajian Tinggi

Buku Teks

Download Buku Teks Sains Tingkatan 1 PDF

0
Rujukan untuk Buku Teks (PDF) Sains Tingkatan 1 KSSM. Kini anda boleh mendapatkan buku teks dalam format PDF yang boleh anda muat turun secara online.

Kerjaya

Temuduga Terbuka Prasarana – Kapten Bas

0
Berita baik bagi mereka yang berkelayakan dan berminat untuk mengisi kekosongan jawatan terkini yang ditawarkan di Prasarana.

Kesihatan

Kisah Kejayaan

Islamik