Home Info Keputusan UPU Kemasukan ke Universiti Awam Bagi Lepasan STPM & Setaraf

Keputusan UPU Kemasukan ke Universiti Awam Bagi Lepasan STPM & Setaraf

5745

Perhatian kepada lepasan STPM Setaraf yang memohon untuk melanjutkan pengajian ke IPTA Universiti Awam (UA), Politeknik Premier, Konvensional/METrO, Kolej Komuniti dan ILKA bagi sesi akademik 2019 /2020.

Keputusan UPU bagi permohonan kemasukan ke peringkat ijazah sarjana muda dijangka bakal diumumkan pada 31 Julai 2019 (Rabu).

Semakan Keputusan UPU Online

Bagi permohonan berjaya, maklumat untuk pengesahan dan cetakan surat tawaran mengikut Universiti Awam (UA) yang telah ditetapkan kepada calon berjaya akan dipaparkan dalam sistem aplikasi semakan tersebut setelah semakan dibuat.

Semakan Secara Online

Sila Klik : Sistem Aplikasi Semakan Keputusan UPU Online Lepasan STPM Setaraf

Semakan boleh dilakukan di portal rasmi UPU dan juga institusi berkaitan:

Semakan Secara SMS

Taipkan : UPU (Jarak) RESULT (Jarak) No Kad Pengenalan dan sms ke 15888

Untuk makluman, permohonan rayuan hanya dibuka untuk pemohon yang tidak ditawarkan langsung sebarang kursus walaupun kursus di politeknik. Jadi, jika anda berminat untuk membuat permohonan ianya akan ditolak sama sekali.

Maklumat Lanjut

Untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut sila hubungi kami di talian helpline (03) 8870 8200. Talian helpline UPU hanya beroperasi pada hari bekerja sahaja bermula dari jam 7.30 pagi – 5.30 petang atau melayari Portal Rasmi Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar (UPU) di http://upu.mohe.gov.my/

LIKE dan FOLLOW infopelajar2u di Facebook dan Twitter