Home Gajet Harga Apple AirPods di Malaysia – RM849

Harga Apple AirPods di Malaysia – RM849

302

Apple Malaysia akhirnya menyenaraikan harga yang baru Apple AirPods di Malaysia. Di Amerika Syarikat ia dijual pada harga $159 (RM 668). Bagaimana pula harga jualannya di Malaysia?

Headphone tanpa wayar ini dijual pada harga RM849 di kedai online Apple Malaysia, dan seperti yang dijangka, saat ini ianya masih tidak tersedia untuk pembelian.

Ini agak mahal jika dibandingkan dengan harga AirPods di AS, yang dijual di US$159 – itulah kira-kira RM670. Sebagai perbandingan, AirPods dijual pada harga SG$238 di Singapura – itulah kira-kira RM719.

Apple AirPods

Apple AirPods sepatutnya mula dijual pada penghujung Oktober tetapi ditangguh oleh Apple kerana ia dikatakan masih belum sedia untuk kegunaan meluas.

Apple AirPods tanpa wayar ini diumumkan pada awal bulan September 2016 iaitu ketika acara pelancaran iPhone Apple 7. Ia dikuasai oleh rekaan khas Apple W 1 chip, yang menghasilkan sambungan tanpa wayar yang amat berkesan dan bunyi lebih baik.

W 1 set juga berjaya menjimatkan bateri dengan sangat baik, memberi pengguna sehingga lima jam mendengar masa dengan hanya sekali charge.

Tapi apa yang membuat baru AirPods menarik adalah bagaimana dengan mudah ia menghubungkannya dengan alat-alat yang berbeza. Apple mengatakan bahawa ia boleh berhubungan secara automatik dengan semua peranti Apple anda.

Jadi dengan harga yang telah diketahui, mereka yang berminat sudah boleh menyediakan belanjawan untuk membelinya apabila ia mula dipasarkan di Malaysia kelak.