Home Berita Diskaun 50% Kepada Peminjam MARA, Diskaun Berakhir 31 Disember 2016!

Diskaun 50% Kepada Peminjam MARA, Diskaun Berakhir 31 Disember 2016!

1027

Majlis Amanah Rakyat (Mara) mengumumkan diskaun 50 peratus kepada peminjam Tabung Pendidikan Amanah Rakyat (MARA) yang gagal menamatkan pengajian dalam bidang masing-masing. Diskaun pengurangan itu akan berakhir pada 31 Disember 2016.

Tawaran berkenaan diberikan kepada pelajar yang gagal menamatkan pengajian tanpa mengira sebab kegagalan menamatkan pengajian termasuk mereka yang sudah pun dikenakan tindakan undang-undang di mahkamah.

picture3-3

 

 

Menurut Pengerusi Majlis Amanah Rakyat, Tan Sri Annuar Musa, “Jika sebelum ini pelajar yang gagal dalam pengajian terpaksa membayar 100 peratus daripada pinjaman tersebut, kini MARA telah memutuskan untuk meringankan beban mereka dengan menawarkan diskaun 50 peratus ke atas baki pinjaman mereka, manakala bagi peminjam pada tahun 2010 dan mereka yang telah menamatkan pengajian sebelum tahun 2010 tetapi tidak mendapat pengurangan bayaran balik dan pengurangan kemudahan turut ditawarkan pengurangan sebanyak 20%.

picture2-3

picture1-3

Bagi anda yang hendak membuat permohonan pengurangan tersebut boleh klik di sini untuk terus ke portal pengurangan balik MARA.

LIKE dan FOLLOW infopelajar2u di Facebook dan Twitter