Pendaftaran Online MUET 2019

22936
views

Perhatian buat calon yang bercadang untuk menduduki peperiksaan MUET Sesi 2. Pendaftaran MUET 2019 secara online dibuka pada 20 Februari 2019.

Kepada anda yang berniat untuk melanjutkan pengajian ke peringkat ijazah sarjana muda (degree), anda WAJIB mempunyai kelayakan MUET. Berikut adalah hebahan yang dibuat oleh Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) melalui portal rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Pendaftaran Online MUET Sesi 2 2019

Berikut adalah tarikh-tarikh penting peperiksaan MUET sesi 2, Jun 2019 yang mengandungi tarikh daftar, ujian speaking dan bertulis.

Tarikh pendaftaran dibuka adalah 20 Februari 2019 dan akan ditutup pada 10 April 2019.

Panduan Cara Mendaftar MUET

Calon yang ingin menduduki peperiksaan MUET boleh mendaftar dengan mengisi Borang Pendaftaran MUET secara online di laman sesawang MPM di :

  1. Login eSubmission MPM online
  2. Klik butang ‘Daftar pengguna’ atau hiperlink ‘Daftar Pengguna’
  3. Calon dinasihatkan untuk membeli dahulu nombor pin dari cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) sebelum mendaftar sebagai pengguna portal

Manual Pengguna Pendaftaran MUET Calon Persendirian

Panduan Cara Daftar Muet On Demand

Kepada calon yang tidak berkesempatan untuk menduduki peperiksaan MUET atau memerlukan keputusan yang lebih cepat, anda boleh lah daftar untuk Muet On Demand. Keputusan akan keluar dalam hanya 3 minggu !!

Sila tekan pautan yang disediakan dibawah untuk mendaftar :

Rujuk artikel ini untuk tahu lebih lanjut : Apa Itu MUET on Demand

Panduan Rahsia Lulus MUET

MUET diperkenalkan untuk mengukur tahap penguasaan Bahasa Inggeris calon-calon institusi pengajian tinggi dan juga buat  mereka yang bercadang untuk melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi di Malaysia.

Serius, susah nak lulus peperiksaan MUET ni, jika melakukan persediaan pun tidak melakukannya secara menyeluruh, tapi jika anda betul nak berjaya, anda boleh mengikuti tips berjaya peperiksaan MUET melalui panduan Rahsia Lulus MUET ini

Mahu dapatkan panduan dan rujukan untuk persediaan peperiksaan MUET? Boleh dapatkan menerusi pautan di bawah ini.

[+] Ebook Panduan MUET

Jika anda ada rakan-rakan lain yang juga bakal ambil peperiksaan MUET 2019, hebahkan mengenai laman web ini menerusi butang kongsi yang disediakan.

LIKE dan FOLLOW infopelajar2u di Facebook dan Twitter